رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی:
تا کنون ۸۵۰ نفر از متقاضیان مشاغل خانگی از طریق پشتیبانان به بازار متصل شدند
به گزارش روابط عمومی سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی، در این نشست خانم امامدادی با تاکید بر اینکه الگوی توسعه مشاغل خانگی بر سه پایه شناسایی مزیت منطقه و فرصت͏ های هر منطقه، توانمندسازی متقاضی و اتصال به بازار قرار گرفته است خاطر نشان کرد: اعطای تسهیلات به مشاغل خانگی کافی نیست و اتصال این مشاغل به بنگاه͏ های بالادستی و بازار اهمیت بیشتری دارد که در این راستا نیز فعالیت های پشتیبانی طرح ملی مشاغل خانگی افزایش یابد.
وی ادامه داد: مجموعه فعالیتهایی که در طرح نوین توسعه مشاغل خانگی انجام میشود منجربه ͏کاهش وابستگی متقاضیان به تسهیلات شود.
مدیرکل مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه مشاغل خانگی یکی از راهکارهای رشد و توسعه اقتصادی در دنیا مطرح است افزود: مشاغل خانگی در کشورهای توسعه یافته در قالب مشاغل خرد برای توسعه اقتصادی اجرا شد که در کشور نیز این طرح از سال ۸۹ به شکل رسمی کلید خورد و با مطالعات میدانی انجام شده منجربه بازنگری در طرح اولیه شد که نتیجه این بازنگری منجربه ارائه الگوی جدید با عنوان طرح ملی مشاغل خانگی شد.
وی با اشاره به اینکه شناسایی مزیتهای هر منطقه و بازار در اجرای طرح ملی مشاغل خانگی اهمیت قابل توجهی داردگفت: در طرح اولیه مشاغل خانگی درآمد و اشتغال ایجاد شده پایداری نداشت اما در طرح نوین توسعه مشاغل خانگی از طریق توانمندسازی متقاضیان ایجاد پایداری شغل و درآمد هدف اصلی تعیین شده است.
امامدادی بر اهمیت توانمندسازی متقاضیان در طرح نوین توسعه مشاغل خانگی تاکید کرد و افزود: توانمند سازی متقاضیان باید به حدی برسد که دیگر متقاضی، نگران بازار فروش نباشند.
مدیرکل مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه روند پیشرفت آذربایجان غربی در حوزه مشاغل خانگی روندی صعودی داشته است تصریح کرد: با توجه به بازدیدهای انجام شده در استان در ایجاد برند در قالب مشاغل خانگی به لحاظ عمق کار و تخصص کارهای ارزشمندی انجام شده است که امید است این واحدها گسترش و شاهد رشد بیشتر استان در این حوزه باشیم.
همچنین امین رستم زاده رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی نیز در این نشست بابیان اینکه هدف جهاد دانشگاهی استان اجرای فاز سوم طرح نوین توسعه مشاغل خانگی با رویکرد حرفه ای تر و علمی تر بود اظهار کرد:تا بدین مرحله از اجرای فاز سوم طرح ۸۵۰ نفر از بین ۴۵۰۰ متقاضی مشاغل خانگی دراستان در راستای رفع مشکل فروش و بازاریابی محصولات تولیدی به مرحله اتصال به بازار و پشتیبانان طرح رسیدند که این روند نیز ادامه خواهد داشت و همچنین در فاز سوم این طرح بخش عمده ای از مشکلات مربوط به اتصال به بازار و فروش متقاضیان مشاغل خانگی بررسی شد.
وی با اشاره به اینکه براساس تحقیقات انجام شده حلقه مفقوده در بحث اشتغال که معضل اساسی در کشور محسوب می شود،بحث پشتیبانان است گفت: باید نگاه حرفه ای به پشتیبانان داشت و بانک اطلاعاتی از پشتیبانان جمع اوری و با مدل و سیستم مدیریتی از انها حمایت کرد.
رستم زاده با بیان اینکه رسالت جهاد دانشگاهی داشتن نگاهی علمی و عملی در کارهای اجرایی است افزود: جهاد دانشگاهی حسب رسالت خود، کار پژوهشی را در کنار فعالیتهای اجرای انجام می دهد که در این راستا نیز بدنبال ارائه کاری گزین و ماندگار در حوزه مشاغل خانگی است.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با تاکید براینکه در تلاشیم ذهنیت اخذ صرف تسهیلات را بین͏ متقاضیان کمرنگ کنیم اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در طرح مشاغل خانگی با همکاری اداره کل تعاون کار و رفاه استان بدنبال شناسایی پشتیبانان فعال است.
وی با اشاره به اجرای فاز اول و دوم طرح مشاغل خانگی در استان تصریح کرد: در فاز اول ظرفیتها و پتانسیل های استان در خصوص مشاغل خانگی شناسایی شده که بعد از انجام این مراحل ۲۱ رشته به عنوان فرصت ها و پتانسیل های مشاغل خانگی انتخاب شد.
وی ادامه داد: در فاز اول این طرح ثبت نام از متقاضیان مشاغل خانگی در سامانه این طرح صورت گرفت که در مجموع ۶ هزار و ۱۰۰ نفر از طریق سامانه ثبت نام کردند.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی بابیان اینکه بعد از انجام مراحل ارزیابی بیش از ۴۵۰۰ نفر در کل استان به عنوان متقاضیان اصلی در این طرح شناسایی شدند افزود: از مجموع ۴ هزار و ۵۰۰ متقاضی شناسایی شده ، یک هزار و ۳۰۰ نفر متقاضی تسهیلات نبوده و تنها مشکل کسب و کار آنها مربوط به اتصال به بازار و فروش بود͏.
رستم زاده به برگزاری کارگاههای عمومی و تخصصی مشاغل خانگی توسط جهاد دانشگاهی استان در فاز دوم اجرای طرح برای جامعه هدف ۴۵۰۰ نفری استان اشاره کرد و گفت: کارگاههای آموزشی و عملی برای متقاضیان این طرح در رسته های مختلف در استان برگزار شد.
رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی بااشاره به فعالیت در رسته پوشاک استان در قالب مشاغل خانگی گفت:جهاد دانشگاهی استان باهمکاری اداره کل کار استان تمامی فعالین حرفه ای و نیمه حرفه ای در رسته پوشاک در قالب شرکتی گردهم امده، مدل مدیریتی برای انها طراحی و جلساتی متعددی برگزار شد تا صنعت پوشاک استان به عنوان پایلوت در شمالغرب مطرح شود.
رستم زاده بابیان اینکه ظرفیت مشاغل خانگی بستری بی بدیل در اشتغال زایی کشور محسوب می شود گفت: جهاددانشگاهی استان در تلاش است با شناسایی مزیتهای شهرستانهای مختلف استان بستر فعالیت و رونق مشاغل خانگی متناسب با آن منطقه را بابرگزاری کارگاههای عملی و مشاوره فراهم کند.
وی باتاکید براینکه جهاد دانشگاهی درراستای رسالت خود بدنبال اجرای کارهای زیرساختی است افزود: هدف جهاددانشگاهی استان ارائه نمونه عینی از یک مدل کسب و کار مبتنی بر مدل مدیریتی عملیاتی است.
همچنین رضا نقی زاده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان͏غربی نیز در این نشست با اشاره به اینکه امروزه، ایران در حوزه بنگاههای اقتصادی با دیگرکشورها فاصله دارد که باید شتابان این فاصله جبران شود اظهار کرد: برای اشتغال͏زایی در کشور باید با حمایت از مشاغل خانگی و دادن آموزش͏های لازم زمینه اشتغال جوانان را در این رشته͏ ها فراهم کرد.
وی با بیان اینکه برای معرفی محصولات تولیدی در مشاغل خانگی باید برندسازی انجام شود، ادامه داد: برندسازی محصولات موجب شناخته شدن آنها و در نتیجه جلب مشتری می͏شود و اجرای طرح نوین مشاغل خانگی برای حل مشکلاتی مانند اتصال به بازار موثر است.
نقی زاده بااشاره به اهمیت نقش اعتبارات در پیشبرد اهداف افزود: آذربایجان عربی در حوزه گسترش طرح نوین توسعه مشاغل خانگی استعداد و بستر کافی را دارد که با تزریق تسهیلات می توان گامهای اساسی در این حوزه برداشت.
گفتنی است در پایان این جلسه پشتیبانان و متقاضیان مشاعل خانگی به ارائه نکته نظرات،پیشنهادات و مشکلات خود پرداختند.
نظر شما :