نشست"تحلیل محیط کسب و کار فناورانه" از سلسله نشست های اقتصادی "هندسه توسعه"در محل ستفا برگزار شد

۱۸ اسفند ۱۴۰۳ | ۰۶:۵۴ کد : ۸۲۰۰۴ اخبار اخبار عمومی
نشست"تحلیل محیط کسب و کار فناورانه" از سلسله نشست های اقتصادی "هندسه توسعه" با هدف بررسی و تحلیل چالش ها و فرصت های اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور امروز ۱۵ اسفندماه در محل ستفا برگزار شد.
نشست"تحلیل محیط کسب و کار فناورانه" از سلسله نشست های اقتصادی "هندسه توسعه"در محل ستفا برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و امور بین͏‌الملل سازمان تجاری͏‌سازی فناوری و اقتصاد دانش͏‌بنیان، نشست"تحلیل محیط کسب و کار فناورانه" از سلسله نشست‌های اقتصادی "هندسه توسعه" با هدف بررسی و تحلیل چالش‌ها و فرصت‌های اکوسیستم ‌نوآوری و فناوری کشور امروز ۱۵ اسفندماه در محل ستفا برگزار شد.

 این نشست در سطحی ملی به میزبانی دکتر آقا سیدی معاون جهاددانشگاهی و سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی و با حضور مهمانانی برجسته از اتاق‌های بازرگانی، مدیران و معاونین ارشد سازمان‌ها، رؤسای دولتی مرتبط با حوزه کسب وکار، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نمایندگان ریاست جمهوری، پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌ها، فعالان بزرگ اقتصادی بخش خصوصی و همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های معتبر کشور برگزار شد.

در این نشت با تاکید بر بهبود سیاست‌های حمایتی، رفع موانع سرمایه‌گذاری و توسعه مهارت‌های مورد نیاز برای رشد کسب وکارهای نوآورانه تاکید شد.

در ابتدای این نشست دکتر آقا سیدی معاون جهاددانشگاهی با اشاره به روند و حرکت رو به رشد جهاددانشگاهی در عرصه‌های مختلف گفت:  جهاددانشگاهی در مسیر خود در مسائل حکمرانی تحولات بسیاری داشته است و سعی کرده است بعنوان بازوی تسهیلگر و هماهنگ کننده به ایفای نقش بپردازد

وی افزود: امروز جهاددانشگاهی به اقتضای زمان در اکوسیستم علم و فن آوری کشور در معدود مختصاتی به خلق اشتغال و کار آفرینی پرداخته است.

دکتر آقاسیدی در ادامه با اشاره به وظایف اساسنامه ای جهاددانشگاهی گفت: علی رغم موفقیت در عرصه های مختلف در دهه ۶۰ و ایجاد تغییر و تحول های فراوان به نظر می رسد در بخش بهره وری ما در نقطه خوبی قرار نداریم و نیاز به یک ری برندینگ در حوزه اکوسیستم فن آوری هستیم تا بتوانیم به ایفای نقش بهتری در این اکوسیستم بپردازیم.امیداوار هستیم که با استفاده از رهنمودهایی که در این جلسات ارائه می‌شود با هم و در کنار هم کنش‌گری بهتری در این عرصه داشته باشیم.

در ادامه این نشست دکتر صاحبی نژاد معاون ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری با اشاره به تاریخچه تجربه نانو در ایران گفت: این تجربه از اوایل دهه هشتاد شروع شد که از آن زمان در دستور کار قرار گرفت و نتیجه این بررسی ها به این نتیجه انجامید که فن آوری بسیار مبحث مهم و تاثیرگذاری است .

وی افزود : عملا ستاد نانو سال ۸۲ تشکیل و دکتر عارف ریاست دوه اول را بر عهده داشتند که عملا این بیست سال ۳ سند توسعه ارائه شده است که دو سند در هیات وزیران  و یک سند دیگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است.

دکتر صاحبی نژاد در ادامه گفت: ما در دهه اول پیشرفت نانو یعنی دهه هشتاد شاهد توسعه در بخش منابع انسانی و علمی و و تشکیل اولین هسته های فن آور در دانشگاه‌ها بودیم.

وی افزود: اگر ما نتوانیم راهکارهای فن آورانه برای چالش ها عرضه کنیم نگاه مثبت جامعه نسبت به آن از بین می رود در حال حاضر ماموریت ما در دهه سوم پرداختن به این چالش ها است. بسیاری از این چالش ها نیاز به راه حل های مدیریتی از نوع فن آوری نرم دارد.

همچنین گفت: سال ۴۰۲ حجم بازار محصولات نانو ساخته شده ۶۲ همت بود که این آمار از ۱۸۰۰ محصول و از چهارصد شرکت  در حوزه نانوجمع آوری شده است  که می تواند در حوزه کلان علم و فن آوری استفاده شود.

در ادامه این نشست دکتر شکاریان رییس گروه توسعه فناوری و نوآوری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری گفت: اکوسیستم فن آوران کشور را می توان از جنبه های مختلف تحلیل کرد چالش ها و خلع های موجود نشانگر این است که فن آوری های پایه ارزش افزوده و مزیت های رقابتی ایجاد نمی کنند تنها فن آوری های کلیدی، نوظهور و بدیع هستند که ایجاد مزیت می کنند ما در ستاد فن آوری تلاش داریم از فن آوری ای کلیدی نو ظهور و بعضا بدیع استفاده کنیم و به این عرصه ورود پیدا کنیم که بر اساس زمان اقلیم قابل تغییر است.

وی افزود: اگر ما نتوانیم راهکارهای فن آورانه برای چالش ها عرضه کنیم نگاه مثبت جامعه نسبت به آن از بین می رود در حال حاضر ماموریت ما در دهه سوم پرداختن به این چالش ها است. بسیاری از این چالش ها نیاز به راه حل های مدیریتی از نوع فن آوری نرم دارد.

ایشان با اشاره به توسعه سرمایه های انسانی برای فعالیت در اکوسیستم کسب و کار فن آورانه گفت: سعی شده در برنامه های توسعه از گرنت های حمایتی در این بخش تا سقف پانصد میلیون تومان استفاده شود.

در ادامه نشست دکتر آزادواری مشاور مالی ریاست انجمن سرمایه گذاری و رییس هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری اوراسیا با اشاره به نبود نهاد های توسعه ای مناسب و بطور کلی شاخص های اقتصادی اثرگذار گفت:به طور کلی دو عامل نهادهای توسعه ای مناسب و شاخص های اقتصادی اثرگذار  هر دو از عوامل مهم و تاثیر گذار هستند که اولویتی بر یکدیگر ندارند.و تکمیل کننده یکدیگر هستند. بحث سرمایه گذاری مورد توجه بسیاری از کشورهاست که با خود رشد اقتصادی به همراه می آورد.

وی افزود : زمانی که ما به رشد اقتصادی مطلوب دست پیدا کنیم آن زمان است که به سطح خوبی از رفاه و اشتغال دست پیدا خواهیم کرد نزدیکی موضوع دانش و اقتصاد و تعامل دانشکاه در این حوزه باعث ارتقا در بخش ساختارهای اقتصادی می شود.

دکتر آزادواری با اشاره به موانع سرمایه گذاری در ایران ادامه داد: ما با محدودیت هایی مثل تحریم ها و موضوع FATF و شفافیت مالی مواجه هستیم به منظور تعاملات مالی و ورود به منابع ارزان بین المللی نیازمند پیوند به زنجیره مالی جهانی هستیم که این خود نیازمند شفافیت مالی است.

وی افزود : در بحث انتقال تکنولوژی ما قادر به کسب جایگاه خوبی هستیم اما در ارائه خوب کاملا دچار ضعف هستیم.در بحث تولید هرچیزی که منجر به ارتقا تکنولوژی می شود کاهش هزینه ها را با خود به ارمغان می آورد.

در ادامه این نشست دکتر طالبی عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران با اشاره به مطالعات انجام شده در این حوزه بین ایران و کشور مالزی گفت: یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که این زنجیره را کامل نمی بینیم ما در این مسیر آسیب شناسی انجام نداده ایم عدم وجود شبکه بین نهادها از اشکالات اصلی ما در تمام مباحث اقتصادی بازارها است.مشکل دیگر این است که ما تفاوت نیاز های شرکت های مختلف در زمینه های مختلف را نمی شناسیم.

وی با اشاره به افزایش نسبت سرانه افراد در مالزی از سال ۱۹۸۰ تا به امروز گفت: کشور مالزی تمام نهاد های خود را با توجه به مسیر خود انتخاب کرد و وظایف این نهاد ها را در شبکه معرفی کرد و نکته جالب این بود که حمایت ها بر اساس میزان رقابت در بازارها و میزان جذب سرمایه گذاری تعیین می شد.

 وی با انتقاد از تغییر مکرر در سیاست های این بخش افزود: زیرساخت های ما در این بخش دچار مشکل است که ضروری است وظایف نهادها مورد بازنگری قرار گیرد.

در ادامه وی افزود: شکاف میان دانشگاه و صنعت در ایران به گونه است که بسیاری از دستاوردهای پژوهشی به مرحله تجای سازی نمی رسند.این در حالی است که کشور مالزی ارتباط موثری بین مراکز عالی صنعت ایجاد کرده است که همین امر باعث تسریع در انتقال فن آوری و ایجاد محصولات نوآور شده است.

پس از آن مهندس شریف  عضو هیات مدیره انجمن سرمایه گذاری های مشترک ایرانی خارجی و مدیرعامل شرکت سپینود شرق در خصوص اهمیت ساختار و فرد گفت: ما در تئوری های مختلف دچار این دوگانگی هستیم که کدام مهمتر است این در حالی است که به نظر من ساختار مهم است و اینکه فرد در این ساختار چگونه عمل می کند نیز بسیار حائز اهمیت است.زمانیکه به ساختار توجه بیشتری شود افراد خود به خود جهت پیدا می کنند  از طرفی دیگر هم اگر ساختار خوب عمل نکند و افراد با آن هماهنگ نشوند هم دچار مشکل خواهیم شد .

وی افزود : از موانع جذب سرمایه گذاری که می توان به آن اشاره کرد بحث عدم تحلیل بازارهای داخل و خارجی توسط افراد به صورت همزمان و قوانین دست و پاگیر نهادها است که بازیگران این میدان را دچار سردگمی می کند.

ایشان با اشاره به موانع خارجی و تحریم ها ی بین المللی گفت: سختی در انتقال سرمایه و تکنولوژی و همچنین ساختار نهاد ها، عدم شفافیت در فرآیندهای اداری نبود تضمین های کافی از موانع قابل بحث در این موضوع است.

در پایان این نشست دکتر آقا سیدی معاون جهاددانشگاهی و سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی با اعلام آمادگی جهاددانشگاهی جهت تسهیل در بهبود شرایط در این مبحث گفت: این نشست ها بیشتر به منظور اطلاع‌رسانی به مخاطبان این مباحث است که جهاددانشگاهی این ظرفیت را دارد که در خدمت تمام دست‌اندرکاران و کنشگران باشد.


نظر شما :