معاون آموزشی جهاددانشگاهی خبر داد :
آغاز اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از آذر امسال در سراسر کشور
محمد صادق بیجندی در سفر به کرمانشاه، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد توسعه͏ ای مجری بسیاری طرح͏ها و برنامه͏ ها و سیاست گذاری͏ها در کشور است، گفت: یکی از برنامه͏ ها و طرح͏های اصلی در کشور بحث اشتغالزایی است که خوشبختانه جهاد دانشگاهی در این زمینه ورود خوبی داشته است.
وی از واگذاری طرح "الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی" به جهاددانشگاهی خبر داد و افزود: این طرح از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار و اجرای پایلوت آن از مهر ۱۳۹۶ آغاز شد.
وی افزود: پایلوت این طرح در ۹ استان با ظرفیت ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی به اجرا درآمد که خوشبختانه بعد از حدود ۱.۵ سال مطالعه، پژوهش، آموزش و مشاوره نتایج طرح برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرمای طرح قابل قبول بود.
بیجندی از عملیاتی شدن این طرح در ۳۱ استان کشور از ابتدای آذرماه امسال خبر داد وافزود: در شهریور امسال قرارداد توسعه این طرح با ۳۱ استان با ظرفیت ایجاد ۵۴ هزار و ۳۰۰ فرصت شغلی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسته شد و قرار است این طرح از ابتدای آذر در سراسر کشور به اجرا درآید.
معاون جهاد دانشگاهی از اجرای پایلوت طرح دیگر جهاددانشگاهی در ۲۴ استان کشور خبر داد وافزود: طی قراردادی با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری مقرر شد طرح اشتغالزایی جهاد دانشگاهی در حوزه زنان در ۲۴ استان با ظرفیت ایجاد ۶۲۰۰ فرصت شغلی به اجرا در بیاید.
وی افزود: این طرح از ابتدای امسال شروع شده و تا این مرحله کار ۶۰ درصد پیشرفت داشته و امیدواریم تا پایان امسال به اتمام برسد.
۴۳ درصد دانش آموختگان دانشگاهی بیکارند/ ضعف کار از سیستم دانشگاهی است
بیجندی در ادامه ،گریزی به جمعیت دانش آموختگان بیکار کشور داشت و افزود: متاسفانه در حال حاضر ۴۳ افراد جویای کار در کشور دانش آموخته دانشگاهی هستند که در هیچ جای جهان اینگونه نیست و این نشان از ضعف سیستم آموزشی دانشگاه͏های ما دارد.
وی افزود: متاسفانه عمده دانشگاه͏های کشور هنوز در نسل یک مانده͏اند و این درحالی است که دنیا به سمت دانشگاه͏های نسل سه که دانشگاه͏های کارآفرین و اشتغال محور هستند، حرکت کرده͏اند.
این مسئول خاطرنشان کرد: کارهایی در خصوص حرکت دانشگاه͏های کشور به سمت دانشگاه͏های نسل سوم صورت گرفته، اما کافی نیست و متاسفانه شاهد هستیم که عمده دانش͏آموختگان دانشگاهی فاقد مهارت͏های لازم برای ورود به بازار کار هستند.
بیجندی گره اشتغال و مشکل بیکاری کشور را همین فقدان مهارت دانست و افزود: اگر دانش آموخته ما مهارت فنی و فردی داشته باشد، قطعا در کمترین زمان مناسب می͏تواند برای خود شغل پیدا کرده و یا شغل بسازد.
وی افزود: در کنار مهارت͏های فنی، متاسفانه دانش͏ آموختگان دانشگاهی ما از مهارت͏های فردی از جمله انجام کار گروهی و تیمی و برقراری روابط اجتماعی هم برخوردار نبوده و در این زمینه هم دچار نقاط ضعف هستند.
بیجندی تصریح کرد: این افزایش مهارت فنی و فردی باید با جدیت در دستور کار دانشگاه͏ها قرار گیرد و از طرفی باید روی فرهنگ جامعه در بحث کارآفرینی کار شود.
دولت برای همه "میز" ندارد
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز عمده مردم کشور، کار دولتی را شغل می͏دانند که این به بحث کارآفرینی لطمه می͏زند، زیرا دولت نمی͏تواند به ازای هر ایرانی یک میز داشته باشد.
بیجندی تصریح کرد: مشاغل خصوصی در حال حاضر از بازار کار بهتری نسبت به مشاغل دولتی که ماهانه دریافتی ثابتی دارند برخوردارند، اما به علت فرهنگ اشتباه مردم هنوز هم جوانان و فارغ التحصیلان ما فقط به دنبال شغل دولتی هستند.
بیجندی در خصوص وظایف دولت در بحث اشتغال، گفت: دولت باید فرصت شغلی و بستر اشتغال را در جامعه ایجاد کند و از طرفی دانش آموختگان باید مهارت͏های خود را برای ورود به بازار کار افزایش دهند و اگر این شرایط دست به دست هم بدهد گره اشتغال کشور باز می͏شود.
نظر شما :