دکتر بیجندی: : سرمایه انسانی بی‌نظیری داریم، اما استفاده مناسبی نمی‌کنیم

۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۹:۲۳ کد : ۶۴۷۱ اخبار اخبار عمومی
تعداد بازدید:۱۹۸
معاون جهاد دانشگاهی کشور با بیان این که سرمایه انسانی بی‌نظیری داریم، اما استفاده مناسبی نمی‌کنیم، گفت: متاسفانه بسیاری از دانشگاه‌های کشور در نسل یک و دو قرار دارند و هنوز به دانشگاه‌های نسل سه وارد نشده و بسیاری از آن‌ها هنوز ادبیات نسل چهار را نمی‌دانند و با آن آشنا نیستند.
دکتر بیجندی: : سرمایه انسانی بی‌نظیری داریم، اما استفاده مناسبی نمی‌کنیم

محمدصادق بیجندی در همایش توسعه پایدار با رویکرد توسعه پایدار و چالش͏ های سرمایه͏ گذاری منطقه ترشیز که به همت مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: در گذر زمان آموزش عالی چهار نسل دارد که کشورهای توسعه یافته نسل پنجمی را هم به آن اضافه کرده͏ اند.

وی افزود: دانشگاه͏ های نسل یک فقط تئوری محور هستند و فقط مدرک ارائه می͏ دهند، دانشگاه͏ های نسل دو علاوه بر آموزش پژوهش را هم انجام می͏ دهند، دانشگاه͏ های نسل سوم علاوه بر آموزش و پژوهش به کارآفرینی و مهارت آموزی توجه ویژه دارند و دانشگاه͏ های نسل چهارم برای آینده حرکت می͏ کنند.

بیجندی بیان کرد: متاسفانه بسیاری از دانشگاه͏ های کشور در نسل یک و دو قرار دارند و هنوز به دانشگاه͏ های نسل سه وارد نشده͏ اند و بسیاری از آن͏ ها هنوز ادبیات نسل چهار را نیز نمی͏ دانند و با آن آشنا نیستند.

رئیس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان گفت: از چهار سال قبل دانشگاه تهران اعلام کرده می͏ خواهد دانشگاه نسل سه بشود، اما اکنون در دنیا دانشگاه͏ های نسل پنج هستند.

وی اظهار کرد: کشورهای توسعه یافته برای تحقق دانشگاه نسل دو و سه از سه تکنیک آگاه͏ سازی، گفتمان͏ سازی و جریان͏ سازی فکری استفاده می͏ کنند.

بیجندی با انتقاد از عدم حضور برخی دانشگاه͏ ها در این همایش بسیار مهم گفت: بعد از برگزاری این همایش باید در بخش͏ های مختلف جریان͏ های فکری در منطقه راه بیندازیم.

وی افزود: دانشگاه͏ های نسل سه و چهار به دنبال بهره͏ وری و کار تیمی هستند و نیروها را ارزشمند و توانمند کرده و افراد کارآفرین تربیت می͏ کنند.

معاون جهاد دانشگاهی کشور اظهار کرد: برای یکی از نهادهای مطرح کشور با بیش از دو هزار نفر مصاحبه کردیم، اما هیچکدام واجد شرایط نبودند و حتی نمی͏ توانستند یک درخواست ساده بنویسند.

وی گفت: در حال تربیت دانش آموختگانی برای ۳۰ سال قبل هستیم، در صورتی که نیاز جامعه چیز دیگری است و دانشگاه͏ های نسل سه و چهار هدف دیگری دارند.

بیجندی عنوان کرد: هرچند دانشگاه͏ های نسل سه و چهار به اخلاق اداری بسیار توجه می͏ کنند، اما در دانشگاه͏ های ایران به اخلاق توجهی نداریم.

وی گفت: اکنون دو هزار و ۵۶۹ دانشگاه، موسسه آموزش عالی، پیام نور، آزاد و ... با بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دانشجو در کشور داریم، در صورتی که تعداد این مراکز از کشورهای استرالیا، هلند، بلژیک و ... بسیار بیشتر هستند، اما آن͏ ها از ما بسیار پیشرفته͏ تر هستند.

رئیس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان اظهار کرد: سرمایه انسانی بی͏ نظیری داریم، اما استفاده مناسبی نمی͏ کنیم.

وی ادامه داد: در کاشمر ۷ دانشگاه و مرکز آموزش عالی داریم، اما نتوانستند در راستای رفع مشکلات منطقه به خوبی گام بردارند.

بیجندی گفت: اگر به دنبال توسعه پایدار هستیم، مراکز آموزش عالی کاشمر باید در میدان حضور داشته باشند، نقش این مراکز در توسعه پایدار باید نقش علمی آموزشی، فرهنگی، ارتباطی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و اجتماعی باشد.

وی اظهار کرد: اگر قرار است مراکز آموزش عالی کاشمر به توسعه پایدار کمک کرده و فرصت͏ ها و تهدیدها را ببینند، باید علاوه بر اینکه خودشان برنامه آمایشی داشته باشند، برای کاشمر نیز آمایش سرزمینی بنویسند و آگاه͏ سازی، گفتمان͏ سازی و جریان͏ سازی فکری را به طور جدی پیگیری کنند.

کلیدواژه‌ها: سرمایه انسانی بی‌نظیری داریم، اما استفاده مناسبی نمی‌کنیم


نظر شما :