۲۲۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در بخش تولید و صادرات گیاهان دارویی

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۹:۳۹ کد : ۶۷۱۶ گفتگو
تعداد بازدید:۶۰۰
۲۲۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در بخش تولید و صادرات گیاهان دارویی

دنیا به سوی تولید و مصرف گیاهان دارویی پیش می رود و سهم گیاهان دارویی از مصرف و درمان هر روز بیشتر می شود؛ در همین راستا سند ملی توسعه گیاهان دارویی با همکاری سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان جهاد کشاورزی (ستفا) و جهاد دانشگاهی در دست تدوین است. این سند با محوریت توسعه کسب و کار ها و توسعه بازار در داخل کشور و بازارهای جهانی دنبال می شود و براساس اعلام دکتر پیمان یوسفی آذر مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی، این طرح در برنامه ششم توسعه ۲۲۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد. برای آشنایی دانش آموختگان بویژه دانش آموختگان بخش کشاورزی با فرصت ها و بازار کسب و کار کارآفرینی در بخش گیاهان دارویی گفتگویی با یوسفی آذر مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی داریم که از نظر خوانندگان گرامی می گذرد.

نمادسازی برای گیاهان دارویی

مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی با اشاره به اینکه این طرح در سه حلقه کار می‌کند خاطرنشان کرد: حلقه اول حلقه تامین ، حلقه دوم فرآوری و حلقه سوم بازار و مصرف است که یکی از مهمترین تمرکز ما روی صادرات و نهادسازی و تشکیل شرکت های تخصصی صادراتی گیاهان دارویی در کشور و فرهنگ سازی برای مصرف گیاهان دارویی است.

دکتر یوسفی آذر بر نمادسازی ملی گیاهخان دارویی اشاره کرد و گفت: نمادسازی برای زعفران و گل محمدی از موضوعاتی است که دنبال می کنیم و تلاش می کنیم این نمادها بنام ایران ثبت شود.

وی بر فرهنگ سازی مصرف گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف گیاهان دارویی در کشور نسبت به کشورهای صنعتی بسیار کم است و باید با آموزش ها، همایش ها و نمایشگاه های مختلف بتوانیم بر این موضوع غلبه کنیم.

وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی متولی و مسئول بخش گیاهان دارویی و همه زنجیره های ارزش در بحث گیاهان دارویی است بر هماهنگی سایر دستگاهها با جهاد کشاورزی برای اجرای برنامه ها در این بخش تاکید کرد.
همایش و نمایشگاه گیاهان دارویی در برج میلاد برگزار می شود

مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی از پویش ملی گیاهان دارویی در کشور خبر داد و اعلام کرد: برگزاری نمایشگاه، همایش و تجلیل از سرمایه گذاران، کارآفرینان و دست اندرکاران گیاهان دارویی از برنامه های این پویش ملی است که از ۲۵ لغایت ۲۷ بهمن ماه در برج میلاد برگزار می شود.

وی از همه علامندان،  کسب و کارها و فعالان گیاهان دارویی دعوت کرد در این رویداد مهم ملی شرکت نمایند.

گیاهان داروی نسخه شفا بخش اشتغال است

یوسفی آذر با اشاره به اینکه یک گونه گیاه دارویی می تواند اشتغال ۲۰ تا ۳۰ هزار نفری ایجاد کند یادآور شد: گیاهان دارویی، داروی شفابخش اشتغال هستند و به جرات می توانیم بگوییم یک گونه گیاه دارویی می تواند بین ۲۰ تا ۳۰ هزار اشتغال ایجاد کند و فضای بسیار گسترده ای برای توسعه کسب و کار و اشتغال در بخش گیاهان دارویی وجود دارد.

۲۲۰ هزار شغل در بخش گیاهان دارویی ایجاد می شود

مشاور وزیر کشاورزی و مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی درباره ظرفیت های ایجاد شغل در بخش گیاهان دارویی در برنامه ششم توسعه کشور گفت: با توجه به ظرفیت های فراوان کسب و کار در بخش گیاهان دارویی ۲۲۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در بخش گیاهان دارویی ایجاد می شود.

وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی به لحاظ مصرف آب بسیار کم مصرف هستند گفت: این مهم با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان بسیار اهمیت دارد و باید به سوی سرمایه گذاری و تولید در بخش گیاهان دارویی حرکت کنیم.

کسب و کارهای گیاهان دارویی وام دریافت می کنند

مشاور وزیر کشاورزی و مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی از ارائه بسته های حمایتی به بخش تولید و فرآوری و صادرات گیاهان دارویی خبر داد و گفت: پرداخت وام به کسب و کارهای گیاهان دارویی نیز با قوت و بدون محدودیت دنبال می شود و این وام ها از طریق ثبت نام در سامانه کارا پرداخت می شود و این تسهیلات با سود ۶ درصد است.

ایجاد و گسترش بازار اصلی ترین برنامه جهاد کشاورزی است

وی با اشاره به اینکه سهم ایران از بازار گیاهان دارویی کم است گفت: در همین راستا ایجاد و گسترش بازار اصلیترین برنامه جهاد کشاورزی در بخش گیاهان دارویی است و در این راستا بر حمایت از بسته های مختلف حمایتی تاکید داریم.

هدف گذاری صادرات گیاهان دارویی به ۱۲ کشور

یوسفی آذر از هدف گذاری صادرات گیاهان دارویی به ۱۲ کشور خبر داد و اعلام کرد: برنامه جهاد کشاورزی صادرات دو و نیم میلیارد دلاری گیاهان دارویی به کشور های مختلف هدف و از آن جمله برای ۱۲ کشور است و در این راستا از شرکت ها و کسب و کارهایی که به این مهم کمک کنند  با وام های شش درصد حمایت می کنیم.

وی صادرات فعلی گیاهان دارویی را ۴۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و اظهار داشت: برنامه ما برای صادرات گیاهان دارویی دو و نیم میلیارد دلار است که یک و نیم میلیارد دلار مربوط به زعفران است.

پیمان یوسفی آذر با اشاره به اینکه یکی از شعارهای ما جهانی سازی زعفران است اظهار داشت: زعفران گیاه استراتژیک و اقتصادی کشورمان است ولی باید تلاش کنیم این برند بنام ایران در دنیا ثبت شود.

وی سرانه مصرف زعفران در کشور را یک گرم عنوان و بر مصرف گیاهان دارویی از جمله زعفران تاکیدکرد و گفت: اگر می خواهیم بازار ۸۰ میلیونی داخل کشور را راه بیندازیم، باید نظام توزیع گیاهان دارویی به کشور معرفی کنیم و همچنین بازارهای بین المللی را مورد توجه قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی می توانند بر اساس طعم، رنگ و انواع مصارف خوراکی و صنعتی انقلابی در کشور ایجاد نمایند گفت: اگر می خواهیم بازار ۸۰ میلیونی داخل کشور را راه بیندازیم، باید نظام توزیع و مصرف گیاهان دارویی را به کسب و کارها و افراد علاقمند فعالیت در این بخش در کشور معرفی کنیم.

دانش آموختگان با ایده های نو وارد حوزه گیاهان دارویی شوند

مشاور وزیر کشاورزی و مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی، بخش گیاهان دارویی را بخش فرصت های بیشمار برای فارغ التحصیلان بویژه دانش آموختگان کشاورزی عنوان کرد و گفت: دانش آموختگان با شناخت بازار و با ایده های ناب وارد کسب و کارهای کوچک در این بخش شوند چرا که در این صورت طرح های آنها به راحتی پذیرفته می شود و حمایت های خوبی از آنها صورت می گیرد.

مراکز رشد در حوزه گیاهان دارویی خوب عمل می کنند

مشاور وزیر کشاورزی و مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی بر وصل شدن گیاهان دارویی به داروخانه ها و صنعت داروسازی تاکید کرد و  گفت: مراکز رشد در این زمینه می توانند نقش بسیار مهمی را ایفا نمایند و در همن زمینه با همکاری دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، مرکز رشد گیاهان دارویی را در این دانشگاه راه اندازی می کنیم.

با سازمان تجاری سازی جهاد دانشگاهی همکاری نزدیک داریم

مشاور وزیر کشاورزی و مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی از همکاری نزدیک با سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی (ستفا) خبر داد و اعلام کرد: سند مشترک همکاری  با همکاری جهاد دانشگاهی و جهاد کشاورزی در حال تدوین است که اولین قدم آن هم با مدیریت یکپارچه هوشمند گیاهان دارویی در کشور آغاز شده است و دومین پروژه نیز با آموزش کارشناسان و بهره برداران گیاهان دارویی انجام می شود.

وی با اشاره به ظرفیت های فراوان جهاد دانشگاهی یادآور شد: ظرفیت های فراوانی در حوزه آموزش، پژوهش و امور اجرایی وجود دارد و از همه این ظرفیت های جهاد دانشگاهی برای موفقیت و توسعه کسب و کارها، توسعه مزارع و ترویج کشت گیاهان دارویی در بخش های مختلف استفاده خواهیم کرد.

دنیا به سوی گیاهان دارویی پیش می رود

دکتر یوسفی آذر خاطر نشان کرد: دنیا در ۵۰ سال آینده به سمت گیاهان دارویی، داروهایی گیاهی و محصولات طبیعی (natural products) می رود گفت:اصلی ترین هدفی که برای گیاهان دارویی در کشور تعیین کرده ایم بازارهای جهانی است بر این اساس، برنامه ملی گیاهان دارویی در کشور را تدوین کرده ایم که شامل بسته اجرایی، بسته حمایتی و بسته مالی است.

دکتر یوسفی آذر در خصوص بسته مالی گفت: این بسته ۵۵۰ میلیارد تومانی با نرخ بسیار قابل قبول ۶ درصد، حرکت انقلابی است که دولت آقای روحانی انجام داده و قابل تقدیر است. این وام در بخش های کاشت و داشت، فرآوری و بازار در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

راه اندازی بانک اطلاعات دیجیتال گیاهان دارویی

دکتر یوسفی آذر گفت: ۱۰۷ هزار هکتار زعفران کاری در کشور داریم و ۹۵ درصد زعفران دنیا را تولید می کنیم. اما سهم ایران از این بازار در سال گذشته تنها ۲۸۶ میلیون دلار بود. در حلقه تولید (زعفران) هستیم، در حلقه فرآوری نیز تقریبا حضور داریم، ولی در حلقه بازار سهم اندکی داریم.

مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی خاطر نشان کرد: برای زعفران و گل محمدی که لیدر دنیا در تولید آنها محسوب می شویم، استراتژی جهانی سازی زعفران و گل محمدی را تدوین کرده ایم. در این استراتژی و طی ۴ سال درصورت محقق شدن خواسته ها صادرات زعفران به یک و نیم میلیارد دلار خواهد رسید.

همچنین در بخش زعفران به دنبال دو هدف یعنی افزایش عملکرد از ۴-۳ کیلو به ۱۰ کیلو برای کاهش هزینه های تولید، برندسازی زعفران و حضور فعال تر شرکت ها برای صادرات زعفران و گل محمدی به کشورهای مختلف جهان هستیم.

مشاور وزیر  کشاورزی درعین حال تأکید کرد: به دنبال راه اندازی بانک اطلاعات دیجیتال گیاهان دارویی در همه حوزه های کاشت، داشت و برداشت، فرآوری و مارکت در کشور هستیم.


مصاحبه: امیرعلی بینام


( ۲ )

نظر شما :