آنچه در دومین روز گردهمایی پارکها، مراکز رشد، نوآوری و شتابدهی و شعب تجاریسازی جهاددانشگاهی گذشت/ از پیش بینی ایجاد یک هزار خانه خلاق در کشور تا انتقال تجربیات
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، گردهمایی دو روزه پارکها، مراکز رشد، مراکز نوآوری و شتابدهی و شعب تجاریسازی جهاددانشگاهی در پارک علم و فناوری البرز این نهاد از روز گذشته 9 اسفند با حضور رییس جهاددانشگاهی، استاندار البرز، معاون وزیر علوم، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز شده است و با برگزاری پنل های مختلف تا امروز 10اسفند ادامه یافت.
در روز اول این گردهمایی از پنج محصول دانشبنیان رونمایی و چندین تفاهمنامه و قرارداد همکاری به امضا رسید و برگزاری پنلهای انتقال تجربه و نیز افتتاح دو مرکز توسعه قراردادی CDMC توسط پارک علم و فناوری البرز با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و نیز سخنرانی خبرگان صنعت هم از دیگر اتفاقات این رویداد بود.
در روز دوم پنلهای «معاونت امور شرکت ها، اعلام برنامه ها و سیاست ها»،«انتقال تجربه پارک ها، مراکز رشد و مراکز نوآوری و شتابدهی و اعلام سیاست ها و برنامه ها»، «انتقال تجربه تجاری سازی فناوری»، «انتقال تجربه پروژه های پیشران و اعلام سیاست ها و برنامه ها» برگزار و میز خدمت و معرفی خدمات سامانه ملکیت فکری دارکوب و نشست پرسش و پاسخ و جمع بندی، از دیگر برنامه ها بود.
_ پنل چالشها و فرصتهای راه اندازی پردیسهای علم و فناوری با حضور دکتر ابراهیم نبیونی معاون پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق، دکتر سمیه قربانی مدیر اداره پارکها و مراکز رشد سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان، مهندس مالمیر معاون فناوری مرکز رشد استان لرستان، مهندس رحمان فاخری مدیر مرکز رشد زیست فناوری رویان جهاد دانشگاهی، مهندس برگ بید از مرکز رشد جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران و مهندس داور پناه مدیر مرکز رشد جهاددانشگاهی خوزستان بررسی شد.
دکتر سمیه قربانی با تشریح بخشی از سیاستها و برنامههای مورد توجه در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی کشور گفت: توسعه ساختارهای فناورانه در زیست بوم جهاد دانشگاهی بسیار مهم است و باید تلاش کنیم این مقوله را به درستی در کشور ترویج و توسعه دهیم.
مدیر اداره پارکها و مراکز رشد سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان در ادامه به چالشها و فرصتهای راه اندازی پردیسهای علم و فناوری در جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: راه اندازی پردیسهای علم و فناوری موضوع بسیار مهمی استکه مدیران در جهاد دانشگاهی باید با حساسیت به این موضوع توجه کنند.
پیش بینی ایجاد یک هزار خانه خلاق در کشور
دکتنر ابراهیم نبیونی معاون پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق نیز بر توسعه خانههای خلاق در کشور اشاره کرد و گفت: پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق تلاش میکند توسعه خانههای خلاق را از طریق واحدهای جهاددانشگاهی دنبال کند چرا که جهاددانشگاهی دارای تجارب و مزیتهای ارزشمندی است و میتواند به زیست بوم این حوزه کمک کند.
وی با اشاره به اینکه ۱۱۵ خانه خلاق در کشور فعالیت دارند گفت: پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق ماموریت ملی و کشوری دارد از این رو خانههای خلاق تحت پوشش جهاددانشگاهی فعالیت خواهند کرد و در این زمینه تلاش ما این است که ظرفیت جهاددانشگاهی در واحدها و ساختارهای سراسر کشور در خدمت توسعه خانههای خلاق، صنایع خلاق و مراکز رشد قرار گیرد.
معاون پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: کشورمان در حوزه صنایع خلاق ظرفیت های بالایی دارد و پیش بینی ما این است بتوانیم در سراسر کشور حدود یک هزار خانه خلاق دایر کنیم.
مهندس برگ بید در این پنل با تشریح اهداف و برنامههای رویداد ایده بازار سلامت گفت: "ایده بازار سلامت" رویدادی است کارآفرینانه که به همت مرکز نوآوری و شتابدهی منش سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار میشود.
وی افزود: در این رویداد ایدههای مختلف حوزه سلامت مورد ارزیابی قرار میگیرند و در مدت سه روز شرایطی فراهم میشود تا این ایدهها پرورش یابند. این رویداد دارای بخشهای مختلف شامل، استارتاپ ویکند، غرفه نمایشگاهی، کارگاهها و نشستهای علمی، پنل انتقال تجربه و غرفه سرمایه گذاری است که به صورت سالانه برگزار میشود و تلاش میشود به همه موضوعات مرتبط از ایده تا بازار در این رویداد توجه شود.
مهندس مالمیر نیز با اشاره به اینکه این نشست برای انتقال تجربه در حوزه فناوری است گفت: کار کردن در جهاددانشگاهی سراسر کسب تجربه است و هر کسی که سه چهار سال در جهاددانشگاهی فعالیت میکند با انبوهی از دانش و تجربه مواجه میشود.
وی بر درآمدزا کردن و تنوع بخشی بر درآمد مراکز رشد و مراکز منش تاکید کرد.
لزوم تعامل بخش های صف و ستاد جهاددانشگاهی در حوزه حل مشکلات شرکت های دانش بنیان و فناور
همچنین مهندس مهدی عابدی مدیر امور تجاری سازی و امور شرکت ها سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان نیز در دومین روز گردهمایی سالانه پارکها و مراکز رشد و شعب تجاری سازی جهاددانشگاهی سراسر کشور به ارایه مسایل مختلف این حوزه پرداخت و تصریح کرد: بخش های صف و ستادی باید تعامل بیشتری برای حل مشکلات شرکت ها داشته باشند تا بتوانیم موانع را از سر راه شرکت های دانش بنیان و فناور برداریم.
مدیر اداره امور شرکت ها و موسسات سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی بر لزوم تعامل بخش های صف و ستاد جهاددانشگاهی در حوزه حل مشکلات شرکت های دانش بنیان و فناور تاکید کرد و گفت: این گردهمایی ها می تواند تجارب واحدها را به اشترک بگذارد و هم افزایی لازم را در بین واحدهای مختلف فراهم کند.
عابدی همچنین در این گردهمایی، تاریخچه شکل گیری شرکت ها و موسسات را از دهه هفتاد در جهاد دانشگاهی مورد بحث و بررسی قرار داد و بر هم افزایی و توسعه شرکت های دانش بنیان، فناور و خلاق در ساختارهای فناورانه جهاددانشگاهی تاکید کرد.
_ پنل انتقال تجربه پارک ها، مراکز رشد و منش و اعلام کلیات سیاست ها و برنامه های سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی با حضور دکتر محمد صادق سبط الشیخ انصاری معاون راهبری پارک ها و مراکز رشد سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان، مهندس حسین بختیاری معاون فناوری پارک علم و فناوری البرز، مهندس سادات رسول مدیر مرکز رشد پارک علم و فناوری البرز، خوشخو از پارک علم و فناوری کرمانشاه، محمدی از مرکز رشد جهاددانشگاهی استان بوشهر برگزار شد.
در این نشست دکتر محمد صادق سبط الشیخ انصاری معاون راهبری پارک ها و مراکز رشد سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی با ارایه مدلی برای توسعه پارک ها و مراکز رشد جهاد دانشگاهی تصریح کرد: نگاه ما در این مدل این است که پارک ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی از ترویج و توسعه عبور کنند و بتوانند به سوی مدل درآمدی موفق و پایدار حرکت کنند.
وی با اشاره به تجارب ارزشمند جهاد دانشگاهی در حوزه پارک ها و مراکز رشد تصریح کرد: پرداختن به موضوعات و مباحث درآمدزایی و تجاری سازی دستاوردهای فناورانه و پژوهشی جهاددانشگاهی، تقویت زیستبوم نوآوری و فناوری کشور و حضور مؤثر در آن، شبکهسازی ساختارهای نوآوری جهاددانشگاهی، از موضوعات اولویت داری است که دنبال می کنیم.
مهندس حسین بختیاری نیز در این پنل تخصصی به ارائه تجارب پارک علم و فناوری البرز در زمینه توسعه ساختارهای فناورانه در سطح استان البرز پرداخت و تصریح کرد: مدل ما در این استان به این منوال بوده که از ظرفیت های استان بویژه بخش خصوصی بهره برداری کنیم و مدلی تعاملی توام با هم افزایی را برای ساختارهای فناورانه رقم بزنیم.
معاون فناوری پارک علم و فناوری البرز تصریح کرد: در همین راستا مراکز نوآوری را با همکاری شرکت های بزرگ صنعتی و بخش های مختلف دنبال می کنیم.
مهندس سادات رسول مدیر مرکز رشد پارک علم و فناوری البرز نیز با تاکید برانتقال تجربه واگذاری اراضی پارک علم و فناوری استان البرز به شرکتهای دانش بنیان و فناور اظهار داشت: اراضی متعلق به جهاددانشگاهی که بیش از 30 سال بلااستفاده افتاده بود و سالیان سال دیگر هم با بودجه های کنونی امکان بهره برداری وجود ندارد، طبق قراردادهای برد - برد برد برای پارک، شرکت و جهاددانشگاهی بصورت حق بهره برداری 50 ساله به شرکتها واگذار گردید و علاوه بر رفع نیازهای متعدد شرکتهای دانش بنیان و فناور استان، درامد پایدار مناسبی هم برای جهاددانشگاهی با اخذ 2 تا 4 درصد حق وفاداری از محل فروش سالانه شرکت ها به منظور ایجاد زیرساختها و تامین هزینه های آینده بوجود آورده است.
مهندس سادات رسول تصریح کرد: با فروش تعداد کمی از این اراضی میتوان ده ها برابر مساحت واگذار شده، زمین جدید برای جهاددانشگاهی خریداری کرد و همچنین در ایفای نقش استانی پارک و برطرف کردن نیاز شرکت ها مثمر و پررنگ عمل نمود و شرکتهای مستحق را از مزایای قانونی استقرار در پارک بهره مند کرد.
مدیر مرکز رشد پارک علم و فناوری البرز خاطرنشان کرد: این تصمیم و این اقدام پارک می تواند الگویی برای کلیه واحدهای جهاددانشگاهی که دارای زمین بلااستفاده هستند در تعامل با پارک استان به عنوان پردیس فناوری و یا به عنوان پردیس فناوری پارک ملی فناوری های نرم جهاددانشگاهی مورد استفاده قرار گیرد. لازم به ذکر است این پروژه مبارک جز با جسارت و تلاش های بلاوقفه دکتر ابراهیمی، دکتر انصاری و مهندس عباسی امکان پذیر نمی گردید و حضور این سه بزرگوار در سایه راهبری دکتر مسلمی منجر به قرارگیری پارک البرز در بین 10 پارک برتر کشور که اقدام به واگذاری اراضی نمودند گردید.
مهندس شهاب خوشخو مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه به ارایه تجارب پارک علم و فناوری کرمانشاه به عنوان یک پارک موفق در حوزه های مختلف بویژه توسعه بخش کشاورزی پرداخت و بر توسعه و استفاده از مدل موفق استان کرمانشاه در سایر واحدهای جهاددانشگاهی نیز تاکید کرد.
گفتنی است، با حضور دکتر ابراهیمی و عباسی پرسش و پاسخ و جمع بندی انجام شد.
توجه به طرح های کلان ملی و لزوم پرداختن به چارت سازمانی ستفا در کشور
دکتر مسعود ابراهیمی سرپرست سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی، بر تعامل واحد های جهاد دانشگاهی برای همکاری و هم افزایی در حوزه اشتغال و کارآفرینی تاکید کرد و گفت: هم افزایی برای درآمدزا کردن و تولید ثروت در پارک ها و مراکز رشد و مراکز منش و مراکز نوآوری یک ضرورت است.
دکتر مسعود ابراهیمی خاطرنشان کرد: این همایش، رویداد مهمی در راستای زیست بوم نوآوری و فناور کشور است و ما تلاش می کنیم خروجی این رویداد تولید ثروت، توسعه اشتغال جوانان و دانش آموختگان و نیز افزایش درآمد برای کشور باشد.
وی بر توسعه تجاری سازی، توجه به نیروی انسانی توانمند، توسعه فناوری، رفع چالش ها، توجه به فرصت های ملی و منطقه ای و ... تاکید کرد.
مهندس مهدی عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز نیز در مراسم اختتامیه هفدهمین گردهمایی مراکز رشد، مراکز نوآوری و شتابدهی و شعب تجاری سازی جهاد دانشگاهی با تقدیر و تشکر از حضور همه مسئولان ملی و استانی در این رویداد گفت: خوشحالیم که با همکاری و تلاش همکاران پارک و نیز سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی این رویداد برگزار شد؛ رویدادی که می تواند بستر ساز حرکت جدیدی در توسعه پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری کشور باشد.
وی با تصریح اینکه پارک علم و فناوری البرز، کرمانشاه و پارک علوم و فناوری نرم به توسعه ملی در حوزه علم و فناوری و تولید ثروت و اقتصاد دانش بنیان شتاب ویژه ای بخشیده اند تصریح کرد: حمایت از پارک ها و مراکز رشد و مراکز نوآوری و مراکز منش می تواند فصل جدیدی را در زیست بوم نوآوری و فناوری و توسعه اشتغال و کارآفرینی را به همراه داشته باشد.
رئیس پارک علم و فناوری البرز در جمع مدیران و کارشناسان حوزه پارک ها و مراکز رشد و منش جهاد دانشگاهی تصریح کرد: عملکرد خوب می تواند برای پارک ها و مراکز رشد ما ماموریت های ملی به همراه داشته باشد همانطور که پارک علم و فناوری البرز به دبیرخانه ملی توسعه مالکیت معنوی و فکری در کشور تبدیل شده است.
همچنین در این مراسم از زحمات و تلاش پارک علم و فناوری البرز در برگزاری شایسته هفدهمین گردهمایی پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری تقدیر به عمل آمد.
نظر شما :