برگزاری چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران/ تقدیر از جهاددانشگاهی در برپایی این کنفرانس

۱۹ آبان ۱۴۰۳ | ۰۷:۴۳ کد : ۷۷۵۳۷ اخبار اخبار عمومی
تعداد بازدید:۱۲
در مراسم افتتاحیه چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران که با حضور رییس جهاددانشگاهی، معاون اقتصادی وزیر کشور، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مجتبی عبدالهی استاندار البرز برگزار شد از تلاش‌های جهاددانشگاهی در برگزاری این کنفرانس تقدیر شد.
برگزاری چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران/ تقدیر از جهاددانشگاهی در برپایی این کنفرانس

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان های نوآوری ایران با موضوع «فناوری‌های نوظهور، سازمان‌های نوآور و توسعه پایدار» با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، دکتر محسن کوشش‌تبار معاون اقتصادی وزیر کشور، دکتر محمدنبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مجتبی عبدالهی استاندار البرز امروز، چهارشنبه 16 آبان به میزبانی پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی آغار به کار کرد.

 

پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان حلقه‌ی زنجیره اقتصاد مبتنی بر فناوری هستند

در مراسم آغاز به کار این کنفرانس دکتر محسن کوشش‌تبار معاون اقتصادی وزیر کشور گفت: طرح توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی در سراسر کشور به عنوان یک هدف تحولی به دنبال این است که بین این طرح و نوآوری پیوند ایجاد کند.

دکتر کوشش‌تبار با بیان اینکه در این زمینه پارک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان امیدهای کشور در حوزه بهره‌وری هستند، گفت: انتظار ما از پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان ایفای نقش جدی به عنوان حلقه‌ای از زنجیره اقتصاد مبتنی بر فناوری است.

معاون وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه پارک‌های علم و فناوری باید در عرصه‌های مختلف کمک حال کشور باشند، تصریح کرد: پارک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باید بر ارزش آفرینی اقتصادی متمرکز شوند. این یعنی بسترسازی سالم و به جا برای انتقال و توسعه فناوری تا بتوانیم تولید با ارزش بالا را شاهد و به بازارهای جهانی وارد شویم. این مطالبه ما از پارک‌های علم و فناوری است.

وی ادامه داد: پارک‌های علم فناوری باید به سمت مزیت و تخصصی شدن بروند و بتوانند در یک حوزه خاص به نقشِ بخشی برسند.

معاون وزیر کشور در ادامه با تاکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: ایران قدرتمند، تاب آور و دارای توان دفاع از خود، در کنار همه توانمندی‌های نظامی بدون شک نیازمند اقتصاد قوی است. چیزی که سال‌ها از سمت سیاستگذاران و تصمیم‌سازان ارشد کشور در قالب اقتصاد مقاومتی به آن پرداخته شده است که باید به اقتصاد قوی درون‌زا و برون‌نگر منجر شود.

وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد مقاومتی نظریه‌پردازی زیادی شده است. سوال اساسی اینجاست که چقدر برای رسیدن به اقتصاد درون‌زا و برون‌نگر ساز و کار منطقی ایجاد کرده‌ایم.

کوشش‌تبار افزود: هر ساز و کار توسعه‌ای باید زیربنای آن نگاه حداقلی به حکمرانی خوب داشته باشد. ما به حکمرانی مطلوب در حوزه اقتصادی نیاز داریم و وزارت کشور نمی‌تواند نسبت به حکمرانی مطلوب اقتصادی بی‌تفاوت باشد. با همین رویکرد به توسعه زنجیره ارزش ورود کردیم و به دنبال زیربنای مشخص برای ارتقاء زنجیره ارزش بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه پیگیری وزارت کشور در این حوزه همسو با سند آمایش بوده است، گفت: در این مسیر انتظار داریم پارک‌های علم و فناوری نقش‌آفرینی خود را به عنوان حلقه‌ای از زنجیره به درستی ایفا کنند.

 

دکتر محمدنبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم با تشکر از جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز در برگزاری این مراسم بیان کرد: در کشورهای با سح درآمد پایین تر، بیشتر بر سرمایه گذاری متمرکز میشود.

وی با تاکید بر نقش دانشگاه و صنعت در نوآوری و رشدفراگیر گفت: در حوزه فناوری به سرمایه گذاری نیاز داریم. سرمایه گذاری این محدود در این زمینه کافی نیست.

 

چاره‌ای جز اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان نداریم

مجتبی عبدالهی استاندار البرز گفت: این استان به عنوان قطب علم و فناوری کشور شناخته می‌شود و با داشتن ۴۸۶ شرکت دانش‌بنیان، دارای تبه چهارم کشور است.

عبدالهی گفت: پیشرفت کشور در ابعاد مختلف تاکنون مرهون پارک‌های علم و فناوری شرکت‌های دانش بنیان بوده است.

وی افزود: با توجه به شرایط حاکم بر جهان و کشور و تحریم‌ها و اینکه باید روی پای خود بایستیم و کشور را مطابق با پیشرفت دنیا به جلو هدایت کنیم؛ چاره‌ای جز اتکا به شرکت‌های دانش بنیان و مجموعه‌های علمی، فناوری و پارک‌های علمی و فناوری کشور نداریم.

وی ادامه داد: از همه محققان، دانشمندان و فعالان این عرصه قدردانی می‌کنیم که دلسوزانه برای پیشرفت کشور تلاش می‌کنند. ما هم در البرز مطابق با سیاست‌های نظام به طور کامل در خدمت شرکت‌های دانش بنیان هستیم و تلاش می‌کنیم وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهیم.

استاندار البرز خاطرنشان کرد: این استان به عنوان قطب علم و فناوری کشور شناخته می‌شود و با داشتن ۴۸۶ شرکت دانش‌بنیان، دارای تبه چهارم کشور است. البرز با ۱۵۰ برند ملی، ۵۵ هزار دانشجو و عضو هیات علمی، ۳۰ مرکز پژوهشی و ۳۰ مرکز فناوری، رشد و نوآوری دارای مزیت رقابتی قابل قبولی در کشور از نظر فناوری و نوآوری است.

عبداللهی افزود: البرز همچنین قطب شرکت‌های دارویی به ویژه بیوتکنولوژی است و با ۹۰ شرکت دارویی رتبه دوم کشور را داراست.

وی گفت: با توجه به رشد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کشور، ما در البرز درخواست تامین تسهیلات مناسب و کم بهره توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد ریاست جمهوری را داریم تا شاهد رشد بیشتر فناورانه استان البرز باشیم.

 

کنفرانس به بخشی از زیست بوم نوآوری و فناوری کشور تبدیل شده است

در ادامه دکتر علی معتمدزادگان دبیر انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران بر توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری کشور تاکید کرد و گفت: راه اندازی، تقویت و توسعه زیرساخت های حمایت از فناوری نظیر پارک های علم و فناوری و مراکز رشد، حمایت در جهت ایجاد، رشد و تقویت شرکت های دانش بنیان، کمک به تبدیل ایده به محصولات، فرایندها و روش‌های نوین، همکاری در انتقال و جذب و تجاری‌سازی فناوری، تلاش برای توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی، تدبیر و راهنمایی پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان در خصوص ابداع، اختراع، نوآوری و ارتقای محصولات و روش‌ها، برنامه‌ریزی و پژوهش در جهت ارتقای توان رقابتی شرکت های دانش بنیان کشور، مشاوره و ارائه پیشنهادات علمی و کاربردی برای حل مشکلات کشور در حوزه دانش و فناوری و کمک به باز طراحی نظام ملی نوآوری، براساس توسعه دانش و فناوری و گسترش بنگاه‌‌های دانش بنیان از مهمترین اهداف و وظایفی است که در برگزاری این کنفرانس ها در کشور دنبال می کنیم.

وی بر جایگاه این کنفرانس اشاره و تصریح کرد: کنفرانس به بخشی از زیست بوم نوآوری و فناوری کشور تبدیل شده است و تلاش می کنیم نقش خود را در توسعه سرمایه گذاری خطرپذیر و حمایت از شرکت های دانش بنان و فناور ایفا کنیم.

 

محمد علیزاده رییس هیات مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان البرز با اشاره به عدم موفقیت کشور در رسیدن به برخی اهداف اقتصادی در طول دهه های اخیر اظهار کرد: ما باید این پرسش را از خود بپرسیم که چرا برنامه‌های توسعه ما به نتیجه نرسیده اند؟ چرا سهم دانش بنیان در اقتصاد ما هنوز اندک است؟ چرا ما نتوانستیم دانش و علم را در بستر جامعه تبدیل به ثروت کنیم؟

 

محمود جراحی بنیانگذار ایرانسل نیز در این مراسم با اشاره به موضوع نوآوری در کسب و کار خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل ما این است که ما تعریف درستی از واژه‌ها به خصوص در زیست بوم فناوری خود نداریم.

وی در ادامه با اشاره به نقش نوآوری در ریشه‌کن کردن فقر گفت: مشکل ما در ایران این است که ما توانایی استفاده از فرصت را نداریم. نوآوری می تواند کشور را از قفر نجات دهد.

 

مهندس مهدی عباسی رییس  پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی گفت: چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان های نوآوری ایران فرصت مناسبی برای شبکه سازی و هم افزایی و همکاری است.

وی با تصریح اینکه استان البرز قطب علم و فناوری استان است یادآور شد: خوشحالیم که میزبان رویداد بزرگی هستیم و در این کنفرانس نشست های مختلف در حوزه زیست بوم نوآوری و فناوری برگزار می شود که امیدواریم برای همه فعالان این حوزه مثمر ثمر واقع شود.

 

گفتنی است، از برنامه های این کنفرانس می توان به برگزاری 6 پنل تخصصی «هوش مصنوعی و آینده زیست بوم نوآوری ایران»، «آمایش توسعه فناوری مبتنی بر قابلیت های فناورانه و فرصت های استانی»، «نقش نهادهای مالی در توسعه تامین مالی و سرمایه گذاری خطرپذیر»، «هوش مصنوعی و آینده زیست بوم نوآوری ایران»، «گذر کسب و کارهای مبتنی بر علم از ارستارتاپ تا اسکیل آپ» و «نوآوری اجتماعی، صنایع خلاق و توسعه پایدار» در روز اول کنفرانس و 4 پنل تخصصی «تعامل متقابل سازمان های نوآوری با یکدیگر و با ذینفعان»، «توسعه زیست بوم نوآوری از مسیر دولت یا بخش خصوصی؟»، «جایگاه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در توسعه زیست بوم نوآوری ایران»، «جایگاه حفظ مالکیت فکری در توسعه فناوری های نوظهور» در روز دوم کنفرانس اشاره کرد.

گردهمایی پارک ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی(ویژه اعضای جهاددانشگاهی)، مجمع عمومی انجمن علمی پارک های فناوری (ویژه اعضای انجمن)، بازدید از نمایشگاه پارک و CDMCها و دورهمی با فناوران از دیگر برنامه های این کنفرانس دو روزه است.


نظر شما :