نشست «فرآیند توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار» در جهاددانشگاهی اصفهان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، نشست طرح فرآیند توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی ۲۶ خردادماه با حضور رییس و مدیر ستفای جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، مدیرکل و معاون اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مشاور امور بانوان استانداری استان اصفهان برگزار شد.
از تجربیات طرح های قبلی برای طرح فرآیند توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار استفاده شود
در این نشست، رییس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان اظهار کرد: کارفرمای این طرح معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ناظر طرح محسوب می شود و مجری طرح نیز جهاد دانشگاهی است.
محمود مراثی ادامه داد: فعالیت͏های تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه توانمندسازی افراد به ویژه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کشور بسیار زیاد انجام شده است که متاسفانه بعضا پراکنده بوده است. اما باید در این طرح، از نتایج و تجربیات طرح های پیشین استفاده کرد تا به نتیجه مطلوب رسید.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه فعالیت͏های مطالعاتی طرح توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستایی استان اصفهان توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان انجام گرفته است، می تواند مورد استفاده مفید و موثر در طرح فرآیند توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی قرار گیرد.
رییس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان اضافه کرد: در این طرح ۴۶۰ نفر سهم استان اصفهان در نظر گرفته شده است و در ۴ فاز اجرا خواهد شد.
بحث اتصال به بازار باید بیشتر مورد اهمیت و تاکید قرار گیرد
همچنین محسن نیرومند در این نشست اظهار کرد: دو فاز اولیه طرح فرآیند توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار که شامل شناسایی و ارزیابی اولیه متقاضیان و شناسایی پشتیبان طرح است، سال͏ها انجام شده و تجربیات کافی و وافی در این زمینه وجود دارد. در بحث استعداد سنجی و توانمندسازی متقاضیان (فاز سوم) نیز یکی دو سال است که فعالیت͏هایی آغاز شده است و در حال انجام است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: اما بحث اتصال به بازار (فاز چهارم) است که متاسفانه مغفول مانده و باید در طرح مذکور بیشتر مورد اهمیت و تاکید قرار گیرد. باید برای این موضوع برنامه داشته باشیم. همه قصد داریم کمک کنیم تا این طرح موفق باشد.
وی اضافه کرد: در صورتی که طرح فرآیند توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به درستی اجرا شود و موفق باشد، می تواند جایگزین طرح های شکست خورده قبلی شود که در خوشبینانه͏ترین حالت ۱۵ درصد اشتغال ایجاد کرده بودند.
حلقه مفقوده طرح های اشتغال زایی، اتصال به بازار است
در ادامه این نشست هومن سراج گفت: اگر در پیاده سازی طرح مانند یک خانواده و یک گروه نباشیم، این طرح همانند بسیاری از طرح های پیشین روی زمین می ماند و با شکست مواجه خواهد شد. باید کارگروه تخصصی تشکیل دهیم و از توانمندی های سازمان͏ها و ارگان͏ها و بخش های خصوصی استفاده کنیم.
مدیر دفتر تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی واحد اصفهان با بیان اینکه مهمترین حلقه مفقوده اینگونه طرح͏ها اتصال به بازار است، خاطرنشان کرد: در این راستا نیز می͏توان از بانک اطلاعاتی جهاد دانشگاهی که تجربیات چندین و چند ساله در رابطه با این موضوع را یدک می͏کشد، استفاده کرد.
سهم استان اصفهان در طرح فرآیند توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار ۴۶۰ نفر است
همچنین در این نشست، سید کمال͏ الدین میرهادی مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان
اظهار کرد: فعالیت͏هایی که در گذشته پیرامون اشتغال زایی انجام داده͏ایم، می تواند ظرفیت مناسبی در رابطه با طرح مذکور باشد. همچنین می توان از فعالیت های بخش های مختلف از جمله ظرفیت های موجود در شهرک علمی و تحقیقاتی نیز استفاده کرد.
همچنین کمالی مشاور امور بانوان استانداری اصفهان گفت: مسایل فرهنگی پیرامون فعالیت و اشتغال زنان در شهرها و روستاها باید در نظر گرفته شود. همچنین بحث اتصال به بازار بحث بسیار مهمی در این طرح است و به نحو احسن باید مورد بررسی و برنامه ریزی قرار گیرد.
نظر شما :